ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Copy of ippotis                                                   Ρόδος ,       9    /  05    / 2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

      ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΧΡΥΣΟΣ  Ο Σκακ. Όμιλος «ΙΠΠΟΤΗΣ» Ρόδου

Με 3 πρωτιές επέστρεψε η αποστολή του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «Ιππότης», από τους αγώνες Νοτίου Αιγαίου στη Σαντορίνη.

Η αγωνιστική ομάδα του Ιππότη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ν. Αιγαίου, κυπελλούχος Ν. Αιγαίου, και πρωταθλήτρια στο νεανικό πρωτάθλημα Ν. Αιγαίου.

Τερμάτισε πρώτη και στις τρεις σκακιστικές διοργανώσεις που έγιναν στη Σαντορίνη τη βδομάδα μετά το Πάσχα.

 

Ο πρόεδρος του ομίλου κ. Σταμάτης Καράβας δήλωσε σχετικά:

 

«Αυτές οι επιτυχίες μας δίνουν μεγάλη χαρά αλλά και δύναμη να προσπαθούμε ακόμα περισσότερο. Πρωτίστως για τα παιδιά. Τα παιδιά που ασχολούνται με το σκάκι κερδίζουν πολλά πράγματα. Ακόμα κι αυτά που δεν ξεχωρίζουν έχουν πολλαπλά οφέλη από την ενασχόληση με το σκάκι. Το σκάκι σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες βοηθάει μεταξύ άλλων και στη συγκέντρωση, την πειθαρχία, τη στρατηγική σκέψη, την αύξηση του δείκτη IQ. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι μικροί σκακιστές είναι και άριστοι μαθητές.

Η συγκεκριμένη όμως επιτυχία της ομάδας, επιτυχία που σε τόσο μεγάλο βαθμό δεν έχει προηγούμενο, μας υποχρεώνει να στηρίξουμε ακόμα πιο πολύ τους σκακιστές μας και κυρίως τους μικρούς σκακιστές μας. Το μεγάλο πρόβλημά μας είναι η έλλειψη αγώνων. Για να αγωνίζονται και να βελτιώνονται οι σκακιστές, απαιτείται να παίζουν επίσημες παρτίδες. Αυτό σημαίνει μετακινήσεις κι αυτό σημαίνει χρόνο και χρήμα. Θα προσπαθήσουμε με τη βοήθεια και των τοπικών αρχών να παρέχουμε στους σκακιστές μας όσα περισσότερα εφόδια μπορούμε, ώστε αυτή η επιτυχία να έχει συνέχεια. Ευχαριστώ προσωπικά τον προπονητή μας, Διεθνή μαιτρ κύριο Άγγελο Σανδαλάκη, τους μικρούς και μεγάλους σκακιστές μας που αγωνίστηκαν όπως πάντα  με περίσσιο πάθος, και τους γονείς- συνοδούς που συμμετείχαν στην αποστολή.»  

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.