ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ” έχει την έδρα του επί της Πίνδου 1 στη Ρόδο.

Στις εγκαταστάσεις του παρέχει μαθήματα με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και υποδομές για όλες τις ηλικίες (μικρούς και μεγάλους)  και όλα τα σκακιστικά επίπεδα (αρχάριους , ενδιάμεσους και προχωρημένους).

Τα μαθήματα παρέχονται σε ένα ευάερο και φωτεινό χώρο, πλήρως κλιματιζόμενο, που υποστηρίζετε από ένα σύγχρονο σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης. Υπάρχει ασύρματο ίντερνετ και ηλεκτρονικοί υπολογιστές  laptops με με ελεύθερη πρόσβαση στους μαθητές και τα μέλη μας, τόσο για μάθημα όσο και για παιχνίδι.

Εκτυπωτικό κέντρο (γραμματεία) με laser printer και φωτοαντιγραφικό μηχάνημα που εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες του ομίλου σε υλικό.

Οθόνη προβολής και projector καθώς και τηλεόραση 42¨ με Η/Υ  και πληθώρα μεγάλων μαγνητικών σκακιερών για την εποπτική επίδειξη των μαθημάτων.

Πλήρες επαρκές σκακιστικό υλικό, με ρολόγια και σκακιέρες αγωνιστικές καθώς και όλα τα έντυπα και βοηθήματα να είναι διαθέσιμα για τους μαθητές.

Διαθέτει προαύλιο χώρο, περιφραγμένο εύκολα ελεγχόμενο και με δύσκολη πρόσβαση από “αλλότριους”.

Οι εκπαιδευτές – προπονητές του ομίλου έχουν επιλεγεί μετά από εκτενή έρευνα και έχουν προσληφθεί με κριτήρια τόσο την σκακιστική τους αξία και δεινότητα όσο και την εκπαιδευτική τους ικανότητα. Επιλέξαμε μεταξύ πολλών τους καλύτερους !

Σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου  διοργανώνει σε τοπικές περιφέρειες  του νησιού μας μαθήματα σκάκι, σε χώρους που έχουν διατεθεί τόσο από το Δήμο όσο και από ιδιώτες.  Οι προπονητές του «ΙΠΠΟΤΗ»  σε μια συνδυασμένη προσπάθεια προσπαθούν να καταστίσουν το σκάκι προσιτό σε όλη τη Ρόδο.

Τα μαθήματα  γίνονται κάθε Δευτέρα-Τετάρτη ή Τρίτη- Πέμπτη ή Σάββατο πρωί και κάθε Παρασκευή απόγευμα για τους ενήλικες, στην Ρόδο (αναλυτικά πατήστε κλικ εδώ).