ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΚΙ

Η απάντηση δύσκολη και βασανιστική… σημασία όμως δεν έχει η απάντηση… ο προορισμός, αλλά η εμπλοκή μας με το σκάκι…. το ταξίδι. Γιατί στο τέλος το σκάκι είναι ένα παιχνίδι και σαν παιχνίδι πρέπει να το βλέπουμε.

Γιατί το σκάκι…. είναι παιχνίδι !

Όλοι εμείς οι γονείς, έχουμε την αγωνία του ερωτήματος αν το παιδί μας θα γίνει πρωταθλητής ή αν θα είναι πρώτο… αν είναι έξυπνο κλπ. Ψάχνοντας την απάντηση προσεγγίζουμε και το σκάκι που θεωρείται (και ίσος δικαία) η πιο εγκεφαλική απασχόληση.

Φυσικά και βοηθά στο να αναπτυχθούν δεξιότητες, φυσικά και βοηθά στην ανάπτυξη του μυαλού και στην ορθολογική σκέψη, οξύνει και αναπτύξει τη μνήμη, βοηθά την αυτοκυριαρχία… το αυτοέλεγχο και άλλα πολλά που θα γινόμουν βαρετός… Όμως και πάλι παραμένει στο τέλος ένα παιχνίδι…

Αυτό το παιχνίδι είναι που σε μαγεύει από μικρό και σε ποτίζει τόσο στο μεδούλι, που δεν το εγκαταλείπεις ποτέ… αυτό το παιχνίδι είναι που σε καθηλώνει επί ώρες πάνω από μια θέση και σου φαίνεται σαν να πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα, λες και σταματάει ο χρόνος… αυτό το παιχνίδι είναι που θα σου δώσει απίστευτη χαρά … μα και απίστευτη λύπη…. μαθήματα ζωής! Αυτό είναι που θα σου κρατήσει μέχρι τα βαθιά σου γεράματα παρέα και συντροφιά. Ίδια για όλους, πρωταθλητές φτασμένους μα και αρχάριους εραστές.

Γιατί τελικά το σκάκι…. είναι παιχνίδι.