Ένα βήμα πριν το τέλος των Πανευρωπαϊκών Ομαδικών Πρωταθλημάτων Νέων 2024


Άκρως ανταγωνιστικά κρίνονται όλα τα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Νέων 2024.
Με εξαίρεση την ανοιχτή κατηγορία μέχρι 12 ετών, όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες θα παίξουν μέχρι τελικής πτώσης για να διεκδικήσουν κάποιο από τα μετάλλια του βάθρου.
Η Αυστρία συνεχίζει το σερί των νικών και εκτοπίζει την Πολωνία, η οποία ισοβαθμούσε με το Ισραήλ στην 1η θέση, ενώ Ισραήλ και Αρμενία, μετά από τις νίκες τους καθορίζουν την τελική κατάταξη μετά τον 6ο γύρο ως εξής:
1η Ισραήλ (10 βαθμοί), 2η θέση Αρμενία (9 βαθμοί) και ακολουθούν Πολωνία, Αυστρία και Ουκρανία στις θέσεις 3-5 (8 βαθμοί).

(Από αριστερά) Νίκος Βασιλάκης, GM Ιωάννης Παπαϊωάννου & Σπύρος Καραμποΐκης: Το τρίπτυχο της επιτυχίας του Ιππότη.

Ανοιχτά όλα τα σενάρια στην κατηγορία κοριτσιών έως 18 ετών αφού όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής η μία από την άλλη. Η Ουκρανία, μετά την ισοπαλία με την Τουρκία, φαίνεται να απομακρύνεται από το βάθρο ενώ η κορυφή της κατάταξης, Πολωνία, έχει εξασφαλίσει ένα από τα 3 μετάλλια. Η τριάδα της κορυφής διαμορφώνεται ως εξής: 1η θέση Πολωνία (10 βαθμοί), 2η – 3η θέση Ισραήλ-Μπλε, Ρουμανία (9 βαθμούς) αλλά ακολουθεί από κοντά και η Γερμανία Ι στην 4η θέση με 8 βαθμούς.

Πριν την έναρξη του 6ου γύρου στην κατηγορία Νεανίδων Κ18 Όλα φαίνονται να έχουν ήδη κριθεί στην ανοιχτή κατηγορία μέχρι 12 ετών από την στιγμή που ο 6ος γύρος βρήκε νικητές Πολωνία, Τουρκία και Ρουμανία μιας και θα πρέπει να γίνει κάποια τεράστια ανατροπή ώστε να αλλάξει η τριάδα της κορυφής: 1η θέση Πολωνία (12 βαθμοί – η μοναδική ομάδα με 6 στα 6), 2η θέση Τουρκία (10 βαθμοί) και στην 3η θέση ισοβαθμούν Ρουμανία (8 βαθμοί).

Χαμός σε κάθε γύρο επικρατεί στην κατηγορία κοριτσιών έως 12 ετών. H Ρουμανία έχασε από την Πολωνία και η Γερμανία κέρδισε την Ουγγαρία και η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής μετά τον 6ο γύρο: 1η θέση Γερμανία (10 βαθμοί) και ισοβαθμία μεταξύ της 2ης – 4ης θέσης Τουρκία, Ρουμανία και Πολώνια.  Όλοι οι συνδυασμοί για την τριάδα της κορυφής είναι πιθανοί.Για να δείτε αποτελέσματα και κληρώσεις πατήστε εδώ-> https://chess-results.com/tnr941839.aspx?lan=1

«Πειρατικό» το πλοίο της Ρόδου στην ανοιχτή κατηγορία μέχρι 18 ετών. Ταλαδιανος, Σταματίου και Χούλλης έβαλαν φρένο – μετά την Ελβετία – και στην ισχυρότατη Τουρκία με 2-2.

Ροδόλφος Σταματίου και Μυρτώ Κορινιώτη συνεχίζουν ακάθεκτοι το σερί θετικών αποτελεσμάτων και ηγούνται της ελληνικής αντιπροσωπείας με 4,5 βαθμούς σε 6 αγώνες.

Τα κορίτσια του Ιππότη Γ στην κατηγορία μέχρι 12 ετών έγραψαν το 1-1 με την Κύπρο ενώ τα κορίτσια της ομάδας Α κέρδισαν την ομάδα Δ και βρίσκονται στην 6η θέση της κατάταξης μετά τον 6ο γύρο.

Νεαροί Ροδίτες Ιππότες, λίγο πριν τον αγώνα, αναλύουν το σύστημα που θα ακολουθήσουν.


Για να δείτε τα μέλη της ελληνικής αποστολής πατήστε εδώ: https://chess-results.com/tnr941866.aspx?lan=1&art=25&fedb=GRE&turdet=YES&flag=30


H λήξη του 5ου γύρου βρίσκει τον GM Βασίλη Κοτρωνιά στην κορυφή με 4,5 στα 5, μετά την νίκη του επί του FM Αλέξανδρου Παπασημακόπουλου, με απόσταση μισού πόντου από τους πέντε ισόβαθμους με 4 βαθμούς που ακολουθούν (GM Antoaneta Stefanova, FM Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος, GM Luka Budisavljevic, GM Grzegorz Nasuta και FM Δημήτρης Λαδόπουλος) στο «7ο Διεθνές Τουρνουά Σκακιού – Summer Cup 2024». Ο αθλητής της βασικής μας ομάδας Αλέξανδρος Ρηγόπουλος – Τσίγκος (2039) ήρθε ισόπαλος με το Νο3 της αρχικής κατάταξης ΙΜ Giorgi Sibashvili.  

Ο Αλέξανδρος Ρηγόπουλος – Τσίγκος, βασικό μέλος της ομάδας του Σ.Ο. Ρόδου “Ιππότης” έκανε ισοπαλία με το Νο3 της αρχικής κατάταξης ΙΜ Giorgi Sibashvili. (Photo: Jim Laga)

Η GM Antoaneta Stefanova εξακολουθεί να ηγείται της γυναικείας κατηγορίας με τις WFM Ζέττα Γράψα, WFM Wafia Darwish Al Maamari & Amit Baruch να ισοβαθμούν με 3 βαθμούς στις θέσεις 2-4.

H GM Antoaneta Stefanova βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας με 4 βαθμούς σε 5 αγώνες. (Photo: JIm Laga)Το Ευρωπαϊκό Νεανικό Ομαδικό Πρωτάθλημα αποτελεί διοργάνωση της  Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ECU) με συνδιοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ”, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμου Ρόδου ενώ το Διεθνές Τουρνουά «Summer Cup 2024» έχει διοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ”, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμου Ρόδου

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την αδιάκοπη στήριξή τους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη κ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΓΙΩΡΓΟ & τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΑΚΗ, στο RODOS PALACE Hotel 5* και τον κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ  ΞΕΝΑΚΗΣ mobility, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, J@D Rent a Car, At Holidays, το Λογιστικό Γραφείο «Παπαδημητρίου & Συνεργάτες», Ηλεκτροδομή Α.Ε.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.