4η Ημέρα 24ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών στο Σκάκι

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα οι αγώνες της της 4ης ημέρας του 24ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σκάκι Γυναικών στο Rodos Palace Hotel, που συνδιοργανώνεται από τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και πλήθους Χορηγών.

Οι αγώνες που φιλοξενούνται στο νησί μας είναι πραγματικά πολύ υψηλού επιπέδου και το ενδιαφέρον καθημερινά ενισχύεται, καθώς υπάρχουν πολλές εκπλήξεις, ανατροπές προγνωστικών και συνεχείς αλλαγές στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Το κίνητρο της νίκης και της κατάκτησης των επάθλων οδηγεί τις αθλήτριες να υπερβαίνουν πολλές φορές τα όρια των αντοχών τους παίζοντας παρτίδες που διαρκούν ακόμα και πέντε ώρες!

Σήμερα, Δευτέρα 22/4/2024, τα αποτελέσματα στις τέσσερις (4) πρώτες σκακιέρες ήταν:

  1. Klaudia Kulon (POL) – Mai Narva (EST) 1/2 -1/2
  2. Ulviyya Fataliyeva (AZE) – Martyna Wikar (POL) 1-0
  3. Natacha Benmesbah (FRA) – Marta Garcia Martin (ESP) 0-1
  4. Marina Brunello (ITA) – Marsel Efroimiski (ISR) 1-0

Μετά την ολοκλήρωση των τεσσάρων πρώτων αγώνων την πρώτη θέση μοιράζονται η Ulviyya Fataliyeva (AZE) και η Marta Garcia Martin (ESP) με 4 νίκες και 4 βαθμούς.

Θυμίζουμε ότι η νικήτρια του Πρωταθλήματος θα κερδίσει χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ ενώ οι υπόλοιπες αθλήτριες που θα τερματίσουν στις πρώτες 20 θέσεις θα μοιραστούν συνολικά χρηματικά βραβεία 50.000 ευρώ. Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, το οικονομικό δέλεαρ είναι μεγάλο για τις αθλήτριες και αποτελεί έναν από τους σημαντικούς λόγους για την παρουσία μεγάλων ονομάτων του Ευρωπαϊκού Σκάκι Γυναικών στο πρωτάθλημα που διοργανώνεται στο νησί μας.

Τα κορίτσια του Ομίλου μας αγωνίστηκαν και σήμερα με πολλή όρεξη αποκομίζοντας νέες πολύτιμες εμπειρίες που θα αποτελέσουν και την παρακαταθήκη για μελλοντικές επιτυχίες. Τις συγχαίρουμε άλλη μία φορά για τη φιλότιμη και συγκινητική προσπάθειά τους.

Συγχαίρουμε επίσης τις Ελληνίδες αθλήτριες Τσολακίδου Σ., Μαρκαντωνάκη Χ., Γράψα Γ., Αλεξανδρή Β., Στεφανίδη Μ. και Παυλίδου Α. για τις σημερινές τους επιτυχίες. Ευχόμαστε οι σκακιστές και οι σκακίστριές μας να φέρνουν όσο το δυνατόν περισσότερες διακρίσεις και να γνωρίζουν τη διεθνή αναγνώριση και καταξίωση.

Ευχαριστούμε τους

Υποστηρικτές :  Δήμος Ρόδου, Ινστιτούτο Καταναλωτών 12νήσου (ΙΝΚΑ)

Χορηγούς :   ΞΕΝΑΚΗΣ Mobility, ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΜΗ Α.Ε,  Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, J&D Rent a Car,  Κατασκευαστική – Τεχνική Εταιρία Ζήσης Ηλίας, Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου, Παπαδημητρίου και Συνεργάτες,  AtHolidays,  Radio Taxi Diagoras,  Rodos Palace Hotel 5* .

Αναλυτικά για αποτελέσματα και συμμετοχές μπορείτε να δείτε εδώ: https://chess-results.com/tnr897945.aspx?lan=1&zeilen=99999

Και περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση εδώ : https://ewcc2024.eu/

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.