Παιδικά τουρνουά Ιππότη

Κυριακή 26/5/2013 και ώρα 10πμ πραγματοποιήθηκε φιλικό τουρνουά σκάκι μεταξύ των περιφερειακών τμημάτων Ιαλυσού, Κρεμαστής και Αφάντου.

Επίσης, την ίδια ώρα στο κεντρικό τμήμα του Ιππότη στη Ρόδο, οι λιλιπούτειοι μαθητές του Step1α και Step1β έδωσαν την δική τους μάχη “πιονάκια εναντίον Βασίλισσας”.

Στο τουρνουά των περιφερειακών τμήματων 35 συνολικά μαθητές  από τις παραπάνω περιοχές  (10 από Αφάντου, 12 από Κρεμαστή και 13 από Ιαλυσό) συγκεντρώθηκαν στο φροντιστήριο Μεθοδικό στην Κρεμαστή όπου ήταν ο χώρος διεξαγωγής των αγώνων.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε 2 γκρουπ. Στην 1η κατηγορία αγωνίστηκαν τα Νήπια και τα παιδάκια της Α δημοτικού ενώ στην 2η τα μεγαλύτερα παιδιά από Β έως και ΣΤ δημοτικού. Έγιναν 5 γύροι με χρόνο 15λεπτά/παίκτη για κάθε παρτίδα.

Μετά το πέρας των αγώνων μοιράστηκαν τα διπλώματα αποφοίτησης STEP1 σε όλα τα παιδιά.

Στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης καθώς και στο 1ο κορίτσι ανά κατηγορία δόθηκαν μετάλλια.  Τέσσερα εισιτήρια για σινεμά δόθηκαν ως  δωράκι στους πρώτους κάθε κατηγορίας αγόρι και κορίτσι αντίστοιχα.

Οι πρώτοι κάθε κατηγορίας είναι οι:

Κατηγορία Νήπια-Α δημοτικού:  1. ΣΥΜΙΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ(Α δημ.Αφάντου)   2. ΠΑΓΩΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Α δημ.Κρεμαστή)   3. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ(Α δημ.Αφάντου)  1ο κορίτσι: Κριτσωτάκη Φαίη(Α δημ.Ιαλυσός)

Κατηγορία Β έως ΣΤ δημοτικού:  1. Βενιός Βαγγέλης(Ε δημ.Κρεμαστή)  2.Καρπαθάκης Ιωάννης (Ε δημ.Κρεμαστή)  3. Παπαδόπουλος Παντελής (Β δημ.Κρεμαστή), 1ο κορίτσι: Καρρέρα Ζαπάτα Μαρτίνα(Β δημ.Κρεμαστή)

Για το περιφερειακό τουρνουά,  περισσότερα για τις βαθμολογίες, την τελική κατάταξη και πολλές φωτογραφίες εδώ ….

Στη Ρόδο 20 μικροί σκακιστές (προνήπια, νήπια, Α δημοτικού) έδωσαν μια διαφορετική μάχη στις σκακιέρες τους συγκρίνοντας τη δύναμη μιας βασίλισσας με αυτή 8 στρατιωτών μαζί. Νικητής της μάχης ήταν αυτός που θα έτρωγε με τη βασίλισσα του όλα τα πιόνια του αντιπάλου ή αυτός με τα πιόνια αν κατάφερνε να προαγάγει ένα από αυτά (πράγμα που συμβαίνει στο σκάκι όταν ένα πιόνι καταφέρνει από την αρχική του θέση να φτάσει στην απέναντι μεριά της σκακιέρας).

Μετά τις σκληρές μάχες τα παιδάκια συνέχισαν με γαριδάκια και χυμούς. Ακολούθησε η βράβευσή τους. Από ένα μετάλλιο σε κάθε παιδί και κυπελλάκια στους πρώτους.

Η κατάταξη στους  πρώτους  είναι :  1. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕΛΙΑ ΣΟΦΙΑ      2.ΡΑΜΜΟΣ ΗΛΙΑΣ     3.ΛΩΛΟΥ ΔΙΑΝΘΗ  4.ΔΙΑΚΟΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ και για να δείτε όλα τα παιδιά πατήστε εδώ…

Συγχαρητήρια, στα 56 παιδιά που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, στις δασκάλες των μικρών της Ρόδου, δεσποινίδες Παπαδάκη Σταυρούλα και Μόρφη  Κέλλυ, στους προπονητές των περιφερειακών τμημάτων κυρίους Καραμποΐκη Σπύρο, Ρούσο Ιωάννη και Λάμψα Γεώργιο.

Ευχαριστούμε τους κινηματογράφους ΠΑΛΛΑΣ και ΜΕΤΡΟΠΟΛ για την ευγενική τους χορηγία. Με επιπλέον εισιτήρια μας έχουν χορηγήσει για το επόμενο τουρνουά  γκρανπρι που θα γίνει στον όμιλο της Ρόδου τις ημερομηνίες 1/6, 8/6 και 15/6 (2 γύροι ανά Σάββατο) με το οποίο θα ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά καλό καλοκαίρι.

zp8497586rq
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.