ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ – 8η Ημέρα

Λίγο πριν τη λήξη των Τουρνουά σήμερα Σάββατο 13 Απριλίου, είχαμε τον 8ος γύρο  με σημαντικές παρτίδες να λαμβάνουν χώρα στην υπέροχη και κατάμεστη αίθουσα του Olympic Palace.

Με ένα πολυμελές τηλεοπτικό συνεργείο από την Αυστρία, που κάλυπτε το γεγονός αλλά και την παρουσία της διάσημης και εμβληματικής Γεωργιανής Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας και πρώτης WGM Nona Gaprindashvili σε αυτό, κύλησε η σημερινή αγωνιστική, όπου οι δικοί μας σκακιστές πήγαν πολύ καλά.

Στην κατηγορία 50+ η πρωταθλήτρια Ελλάδας WGM Μαρίνα Μακροπούλου  ήρθε ισόπαλη με τον ΙΜ 2226  Grant Jonathan (ΕΛΟ 2226). Ο πρόεδρος Σταμάτης Καράβας νίκησε άνετα τον Φιλανδό Mottonen Ari (ΕΛΟ 1934)  όπως και ο Δημήτρης Μενίκος που επίσης  επιβλήθηκε εύκολα την Grant Glynis (ΕΛΟ 1318).

Ο Γιάννης Φρόντζος, παρά την  κερδισμένη θέση, προτίμησε να κρατήσει την παράδοση αυτού του τουρνουά και επανήλθε στις ισοπαλίες παραχωρώντας μία ακόμα στον Jamba Alexandru  (ΕΛΟ 1852) .

Στην κατηγορία U1700 οι σκακιστές μας, σε «εσωτερική» αναμέτρηση μεταξύ του Σταθάτου Αλέξανδρου και Παντελή Παπαδόπουλου ήρθαν ισόπαλοι, όπως και οι Καλπαίδης Ντάνιελ και Παρασκευόπουλος Σάββας με τους Cebo Vladimir (ΕΛΟ 1602) Και Minko Uliana  (ΕΛΟ 1302) αντίστοιχα.

Ο Ηλίας Ράμος επιβλήθηκε άνετα του Pantelic Slobodan  (ΕΛΟ 1646).

Αύριο Κυριακή τα τουρνουά θα συνεχιστούν με τον 9ο και τελευταίο γύρο που ξεκινά στις 11:00 ακριβώς. Επίσης  το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η Τελετή Λήξης και οι απονομές που θα γίνουν στις 18:00 στην αίθουσα διεξαγωγής στο 1ο όροφο.

Η είσοδος για θεατές είναι ελεύθερη στον πρώτο όροφο του Ξενοδοχείου Olympic Palace.

Λεπτομέρειες για το  Σκακιστικό φεστιβάλ Ρόδου μπορείτε να δείτε στη σελίδα του ομίλου www.ippotis.com και στη σελίδα της διοργάνωσης www.rodoschess2019.com

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.