ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ – 1η Ημέρα

Ξεκίνησε σήμερα Σάββατο στις 06 15:30 Απρίλη 2019 το Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου με τον πρώτο γύρο και από τα δύο τουρνουά που είχαν προγραμματιστεί :

Συγκεκριμένα το European Amateur Championships και το European Senior Championships με περίπου 230 συμμετοχές. Επίσης συμμετείχαν και 35 Ροδίτες σκακιστές με τον Πρόεδρο του Ομίλου Σταμάτη Καράβα να μας εκπροσωπεί στο δεύτερο τουρνουά στην κατηγορία άνω των 50 (50+), όπου τελικά σε πίεση χρόνου ηττήθηκε από τον Άγγλο Gayson Peter M (FIDE Rating 2122).

Στην σύντομη τελετή που προηγήθηκε της έναρξης του πρώτου γύρου, την εκδήλωση χαιρέτησαν εκ μέρους του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και της περιφέρειας ο Εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού κ. Νίκος Νικολής και ο Εντεταλμένος σύμβουλος σε Θέματα Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Χρήστος Μπάρδος, ο ιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου κ. Νίκος Γερονικόλας ο Διευθυντής Αγώνων κ. Νίκος Καλέσης. Τηρώντας την παράδοση το άνοιγμα στην πρώτη σκακιέρα έκανε ο κ. Νικολής στην Παρτίδα των βετεράνων 65+ (Balashov Yuri S – Sand Rolf Dr. ), για τον θρύλο του Ρωσικού σακακιού Balashov Yuri S (FIDE rating 2470) παίζοντας ίππο στο ζ3 (Ιζ3).

Συνδιοργανωτής σε αυτή την προσπάθεια ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» , η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, η Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE), η Πανευρωπαϊκή Σκακιστική Ομοσπονδία (ECO), και την αιγίδα της Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

Χορηγοί και αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια η Μελισσοκομική Ρόδου, @tHolidays, J&D Rent a Car, Υδροτεχνική Δωδεκανήσου, Magnus Magister, Ψητοπωλείο Αυγουστίνος, Papadimitriou & Associates, Rodetrip, Ράδιο Ταξί Διαγόρας, Τρόπαιον, Πιτσαρία Buona Sera.

Ο βροχερός καιρός παρόλο που δε βοήθησε τους σκακιστές να περιηγηθούν τις ομορφιές της Ρόδου , δεν επηρέασε ιδιαίτερα την αγωνιστική προσπάθεια των παικτών στις σκακιέρες, κάνοντάς μας μάρτυρες σε πολλές και ενδιαφέρουσες παρτίδες.

Αύριο τα τουρνουά θα συνεχιστούν με το 2ο γύρο των 9 συνολικά γύρων που θα διεξαχθούν μέχρι και 14 Απριλίου και ξεκινάνε καθημερινά στις 15:30 ακριβώς, εκτώς του τελευταίου γύρου που ξεκινάει στις 11:00.

Λεπτομέρειες για το Σκακιστικό φεστιβάλ Ρόδου μπορείτε να δείτε στη σελίδα του ομίλου www.ippotis.com και στη σελίδα της διοργάνωσης www.rodoschess2019.com

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου για την κατηγορία U1700 που αγωνίστηκαν οι περισσότεροι σκακιστές μας είναι εδώ (πατήστε κλικ)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.