Σιμουλτανέ στην Ιαλυσό από τον 9χρονο Σταμάτη και «Γενικό Κάλεσμα Παλαιμάχων» Προγραμματίζει ο «ΙΠΠΟΤΗΣ» για τις Γιορτές.

Με σιμουλτανέ του 9χρονου Σταμάτη Ρούσου (αγώνας εναντίων πολλών σκακιστών)  και του κ. Δημήτρη Μαυρέα , θα  συμμετάσχει ο Σκακιστικός Όμιλος ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» στις εορταστικές εκδηλώσεις του τοπικού διαμερίσματος της Ιαλυσού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Δεκ 2012 και από τις 11:00 στην Ιαλυσό με ελεύθερη συμμετοχή.

Ο 9χρονος Ρούσος Σταμάτης αποτελεί την νέα γενιά των σκακιστών του ομίλου που με τις επιδόσεις του έχει δώσει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Έχει διακριθεί πανελλαδικά με τη 2η θέση στο Σχολικό πρωτάθλημα του 2010 αλλά και τη 2η Θέση στο ατομικό πρωτάθλημα Ρόδου του 2012.  Δουλεύοντας μεθοδικά τα 3 τελευταία χρόνια με την απόλυτη υποστήριξη του πατέρα του κ. Ιωάννη Ρούσου,  ανεβαίνει γεωμετρικά τα σκαλιά των σκακιστικών διακρίσεων, λαμπρός πρεσβευτής της Ρόδου του αθλητισμού και του πολιτισμού του.

Ο Δημήτρης Μαυρέας είναι ο βασικός προπονητής του ομίλου, έμπειρος και καταξιωμένος σκακιστής αλλά και δάσκαλος του αθλήματος με μακρά και επιτυχημένη θητεία στην Χίο και  Χαλκιδική ως προπονητής, ενώ εργάζεται και στο Κολλέγιο Ρόδου διδάσκοντας το σκάκι . Έχει αναδείξει σημαντικούς σκακιστές και χρησιμοποιεί σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους  ώστε να περάσει το πλούσιο σκακιστικό ρεπερτόριο του στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες.

Τέλος, ωρίμασε κατά το ΔΣ η κίνηση που μελετάται από καιρό  να προχωρήσει ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ», προκειμένου να «ενεργοποιήσει»  παλιούς φίλους και σκακιστές .    Έτσι λοιπόν ανακοινώνει  μια  ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους «παλαιμάχους» για γνωριμία και μια φιλική παρτίδα το Σάββατο  5 Ιανουαρίου 2013 στις 17:00 στο χώρο του  επί της Πίνδου 1, στη Ρόδο.  Στόχοι του «προσκλητηρίου» αφενός είναι η  γνωριμία μεταξύ παλαιών και νέων σκακιστών με ανταλλαγή εμπειριών και  εντυπώσεων και αφετέρου  η  επαναενεργοποίηση  τους  με  τη διερεύνηση  για καθιέρωση  «ετήσιου κύκλου αγώνων παλαιμάχων σκακιστών Ρόδου».  Το «μενού» θα περιλαμβάνει σκακιστική γνωριμία με καφέ και παραδοσιακά  μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.