ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2014

page1Λίγα λόγια

Το  Αιγαιοπελαγίτικου Πρωταθλήματος Σκάκι αποτελεί την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για το Σκάκι στο Αιγαίο. Έχει έντονα αναπτυξιακό χαρακτήρα και αντιστέκεται στην συνεχή κεντροποίηση του Αθλήματος. Κάθε χρόνο διοργανώνεται και σε διαφορετικό νησί του Αιγαίου εξυπηρετώντας τον χαρακτήρα και τη φιλοσοφία της αποκέντρωσης που από κοινού όλοι οι σκακιστές του Αιγαίου υποστηρίζουν.

Ιστορικό

Φέτος το πρωτάθλημα θα γίνει στη Ρόδο και στο Ξενοδοχείο Blue Sky  από την Τρίτη 22 Απρ 2013 μέχρι την Κυριακή 27 Απρ 2013.

Η αντίστοιχη περσινή διοργάνωση είχε γίνει στην Σύρο, ενώ η Ρόδος την είχε διοργανώσει ξανά το 2009.

 

Συμμετοχές – Πρόγραμμα

Στο πρωτάθλημα παίρνουν μέρος περί τους 80 σκακιστές από τα νησιά του Αιγαίου, Ικαρία, Σαντορίνη, Σύρο,  Λέρο, Κάλυμνο , Κω  και περίπου 60 από τη Ρόδο και οι αγώνες θα διαρκέσουν από τις 22 μέχρι τις 27 Απρ 2014.

Το πρόγραμμα θα είναι ιδιαίτερα πυκνό με συναντήσεις πρωί και βράδυ, αφού παράλληλα θα διεξαχθούν, το Ομαδικό Πρωτάθλημα Αιγαίου, το Ομαδικό Κύπελλο Αιγαίου και το Ομαδικό Πρωτάθλημα  Παίδων Κορασίδων, ενώ την τελευταία μέρα θα γίνει ατομικό πρωτάθλημα γρήγορου σκαιού (Blitz)

Διοργάνωση

Συνδιοργανώνεται από την Τοπική επιτροπή Σκακιστικών Σωματίων Αιγαίου, τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» και  την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  που χρηματοδότησετις διαμονές,  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ – ΣΕΛΙΔΕΣ