ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (PROJECT)

Την Πέμπτη 18-4-2013, ώρα 11.30 π.μ. 18 μαθητές του 2ου ΓΕΛ Πόλεως Ρόδου (Καζούλλειο) και 14 μαθητές του ΓΕΛ Σορωνής συναντήθηκαν στο προαύλιο του 2ου ΓΕΛ, όπου σε συνεργασία με το Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗ» έπαιξαν ομαδικά σκάκι στη σκακιέρα δαπέδου.

  

Στο άνοιγμα της παρτίδας  οι μαθητές του  Καζουλλείου με τα άσπρα κέρδισαν ένα άλογο με λίγες κινήσεις  εκμεταλλευόμενοι  μια ανακρίβεια στο άνοιγμα των μαύρων. Όμως  τα παιδιά από τη Σορώνη με ψυχραιμία και  συντονισμό των σκέψεών  τους,  κατάφεραν να διασπάσουν την ισχυρή κεντρική αλυσίδα πιονιών, η οποία ήταν ίσως πρόωρα προωθημένη. Με την βοήθεια του μαύρου Αξιωματικού και της Βασίλισσας στη μεγαλύτερη μαύρη διαγώνιο οι  μαύροι μπόρεσαν να διεισδύσουν στα νότα του λευκού και να εξουδετερώσουν μερικά βαριά κομμάτια του.  Μετά από αυτό, η ζυγαριά άρχισε να κλίνει προς τη μεριά των μαύρων και να λήξει ο αγώνας με 0-1.

Παράλληλα, πολλοί μαθητές συμμετείχαν σε φιλικές ατομικές παρτίδες στις μικρές σκακιέρες του Σκακιστικού Ομίλου. Στη συνέχεια, οι μαθητές του Καζουλλείου παρουσίασαν τα εκθέματα που δημιούργησαν στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας τους.

Το ΔΣ του Ιππότη εύχεται να συνεχιστεί στο μέλλον μια τέτοια συνεργασία και εποικοδομητικές συναντήσεις τέτοιου είδους να διευρυνθούν και στα υπόλοιπα σχολεία.