Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου 2024 – Μέρα 3η

3ος γύρος για τα Πανευρωπαϊκά Ομαδικά Πρωταθλημάτα Νέων και στην ανοιχτή κατηγορία κάτω των 18 το Ισραήλ άρχισε να αποκτά απόσταση ενός βαθμού (6 πόντοι: 3 νίκες) από Αρμενία και Ρουμανία (που ακολουθούν  με 5 πόντους: 2 νίκες, 1 ισοπαλία).  

Η ομάδα του Ισραήλ βρίσκεται στην κορυφή της ανοιχτής κατηγορίας μέχρι 18 ετών. (Photo: Jim Laga)

Στα κορίτσια μέχρι 18 ετών, το 1ο ματς μπορεί να μετονομαστεί και σε «Καρέ των Αδελφών» μιας και οι αδελφές Trunz αντιμετώπισαν τις αδελφές Peglau και το ματς (το τελευταίο όλου του γύρου) έληξε μετά από 5 σχεδόν ώρες 1-1, με τις δυο ομάδες να παραμένουν στην 1η δυάδα. Έκπληξη της κατηγορίας η νίκη της Ρουμανίας επί της Σλοβενίας.

Στην ανοιχτή κατηγορία μέχρι 12 ετών η Πολωνία (1η ομάδα της αρχικής κατάταξης) παραμένει αήττητη στην πρώτη θέση με 6 βαθμούς και ακολουθεί 7πλή ισοβαθμία από Ουκρανία (μετά την επικράτηση επί της Ρουμανίας: Νο2 της αρχικής κατάταξης), Τουρκία, Ρουμανία, Κροατία, Σλοβενία, Γερμανία και Κύπρο στις θέσεις 2-8.

Στα κορίτσια μέχρι 12 ετών η Ρουμανία κέρδισε με σχετική ευκολία τη Εσθονία και αναρριχήθηκε στην κορυφή της αρχικής κατάταξης με ένα πόντο διαφορά από Τουρκία και Γερμανία (μετά τη μεταξύ τους ισοπαλία). Η Νο1 σε δυναμικότητα Ουγγαρία στραβοπάτησε ξανά κάνοντας ισοπαλία με την Ουκρανία. Αξίζει να σημειωθεί πως η παίκτρια της Ουκρανίας, Anna Horodna (elo 1568), παρά το γεγονός πως ο αρχηγός της ομάδας της δέχτηκε την ισοπαλία που πρότεινε η Ουγγαρέζα Nora Illes – Nagy, συνέχισε την παρτίδα της και έσωσε το ματς.

Η Anna Horodna το πήρε πάνω της και σκόραρε για την ομάδα της. (Photo: Jim Laga)

Για να δείτε αποτελέσματα και κληρώσεις πατήστε εδώ-> https://chess-results.com/tnr941839.aspx?lan=1

Οι «Ιππότες» της Ρόδου έκαναν το θαύμα τους!
Στην κατηγορία μέχρι 18 ετών οι Κολοσσοί μας κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 0-2 από την ισχυρότατη Ελβετία και μετά από τις νίκες των Ροδόλφου Σταματίου και Αλέξανδρου Σταθάτου εναντίον των ισχυρότατων Fide Masters Teimur Toktomushev
& Matthias Matterberger πήραν τον πολυπόθητο πόντο της ισοπαλίας.


Οι Κολοσσοί της Ρόδου ανέτρεψαν το 0-2 με την Ελβετία:1η σκακιέρα Ροδόλφος Σταματίου, 2η σκακιέρα: Αλέξανδρος Σταθάτος (Photo: Jim Laga)Η ομάδα Β του Ιππότη κέρδισε την ομάδα Γ και στην κατηγορία μέχρι 12 ετών είχαμε άλλο ένα αδελφικό ματς όπου η ομάδα Α του Ιππότη κέρδισε την ομάδα Β.

Στα κορίτσια μέχρι 12 ετών η ομάδα Α συνεχίζει την εκπληκτική της πορεία σημειώνοντας νίκη επί της Κύπρου με την Ρεγγίνα Κακά να κάνει ισοπαλία με την Αΐντα Παουνέσκου και την Μυρτώ Κορινιώτη να κερδίζει τη Ραφαέλλα Νικολάου. Με 3 βαθμούς τα κορίτσια μας ισοβαθμούν στην 6η θέση της κατηγορίας!

Στο ματς ομάδα Δ του Ιππότη ενάντια ομάδα Β η Γεωργία Μαλαμούση κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα κερδίζοντας τη Μαρία Δημητριάδη.

Η “ανατρεπτική” Γεωργία Μαλαμούση. (Photo: Jim Laga)

Να ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε όλα μας τα παιδιά.

Για να δείτε τα μέλη της ελληνικής αποστολής πατήστε εδώ: https://chess-results.com/tnr941866.aspx?lan=1&art=25&fedb=GRE&turdet=YES&flag=30


Όπως προβλέψαμε από χθες, ξεκίνησαν οι «αναταράξεις» στην πτήση «7ο Διεθνές Τουρνουά Σκακιού – Summer Cup 2024»,  με την WFM Wafia Darwish Al Maamari από τα Η.Α.Ε. (elo: 1933) να επικρατεί του Ούγγρου CM Bank Szalay – Ocsak και ο Σέρβος GM Luka Budisavljevic να στερεί μισό βαθμό (κυριολεκτικά!) του Θανάση Μπάλλα (elo: 2151) στον 2ο γύρο.

WFM Wafia Darwish Al Maamari (Photo: Jim Laga)

Ο μέσος όρος δυναμικότητας έλο του Ροδίτικου τουρνουά, που έχει γίνει θεσμός, είναι 1916 (!) με έναν μόνο αδιαβάθμητο παίκτη, γεγονός που αποδεικνύει πως χρόνο με το χρόνο η Ρόδος κατακτά, σε σταθερή βάση, σκακιστές υψηλού επιπέδου.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα και τις κληρώσεις -> https://chess-results.com/tnr960068.aspx?lan=1

Το Ευρωπαϊκό Νεανικό Ομαδικό Πρωτάθλημα αποτελεί διοργάνωση της  Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ECU) με συνδιοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ”, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμου Ρόδου ενώ το Διεθνές Τουρνουά «Summer Cup 2024» έχει διοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ”, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμου Ρόδου

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την αδιάκοπη στήριξή τους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη κ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΓΙΩΡΓΟ & τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΑΚΗ, στο RODOS PALACE Hotel 5* και τον κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ  ΞΕΝΑΚΗΣ mobility, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, J@D Rent a Car, At Holidays, το Λογιστικό Γραφείο «Παπαδημητρίου & Συνεργάτες», Ηλεκτροδομή Α.Ε.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.