3ο Τουρνουά 2023-24 Γρήγορου Σκακιού τμημάτων υποδομής Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ” για το 10ο Grand Prix

Ξεκίνησε το 3 Τουρνουά του 10ου GRAND PRIX του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου “ΙΠΠΠΟΤΗΣ”, με συμμετοχές παιδιών από STEP 1 έως και STEP 3 (των τμημάτων υποδομής του ομίλου), όπου ολοκληρώθηκαν οι τρεις πρώτοι γύροι το Σάββατο 20/01/2024 με πολλές συμμετοχές και πολύ ενδιαφέρουσες παρτίδες, επί της Πίνδου 1 (παλαιό Τέμενος Αλί Χίλμί Πασά).

Το τουρνουά ολοκληρώνεται το Σάββατο 27/1/2024,με τους δύο τελευταίους γύρους και την απονομή αναμνηστικών μεταλλίων σε όλα τα παιδιά, επιβραβεύοντας την προσπάθεια τους και όχι την απόδοση. Γιατί η προσπάθεια μετράει και η προσπάθεια τους αξίζει περισσότερο.

Συνολικά έλαβαν μέρος 61 παιδιά .Το τουρνουά ανήκει στην κατηγορία αγώνων περιορισμένου χρόνου Rapid με 10 λεπτά χρόνο σκέψης για κάθε παίκτη και 5 δευτερόλεπτα πρόσθετο χρόνο μετά από κάθε κίνηση.

Σκοπός των αγώνων αυτών πέρα από την καλλιέργεια της «ευγενούς άμυλας» μέσα από τον ανταγωνισμό και το παιχνίδι, είναι και η εξοικείωση των παιδιών με τους κανόνες που ισχύουν στο σκάκι, την ενασχόλισή τους με ένα άθλημα που εξασκεί το μυαλό και δημιουργεί πλήθος ευεργετημάτων για το κάθε ένα.

Το Σάββατο 27/01/2024 ο Πρόεδρος Στάμος Καράβας και το ΔΣ του ομίλου, προσκαλούν όλα τα μέλη τους σκακιστές και φίλους το ΙΠΠΟΤΗ, για την κοπή της πίτας του ομίλου που θα γίνει στις 19:00 στην έδρα του ομίλου επί της Πίνδου 1 στη Ρόδο.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.