1ο Τουρνουά 2023-24 Γρήγορου Σκακιού τμημάτων υποδομής Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ” για το 10ο Grand Prix

Ολοκληρώθηκε  το 1ο Σκακιστικό  τουρνουά του 10ου Grand Prix 2023-24 αυτό το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στην έδρα του “Ιππότη” επί της Πίνδου 1, με τους 2 τελευταίους γύρους και  65  συμμετοχές από μικρούς αθλητές και αθλήτριες των αναπτυξιακών επιπέδων step 1, 2 και 3 του ομίλου.

Τα παιδιά που αγωνίστηκαν για 5 γύρους τα δύο τελευταία Σάββατα με πολύ ενθουσιασμό και όρεξη και πήραν μια γεύση από  αγωνιστικό σκάκι τύπου Rapid με χρόνο σκέψης 10 λεπτά και πρόσθετο χρόνο 5 δεύτερα για κάθε κίνηση.

Στα πρώτα τους σκακιστικά βήματα κάποια από αυτά πήραν το βάπτισμα αγωνιζόμενα σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες σκάκι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIDE). Το ίδια εμπειρία αποκόμισαν και κάποιοι γονείς καθώς συνόδεψαν τα παιδιά για πρώτη φορά στην προσπάθειά τους, σε ένα σκακιστικό αγωνιστικό χώρο.

Στις απονομές των μεταλλίων που μέρος τους έγινε από τον Πρόεδρο του ομίλου κ. Στάμο Καράβα, αναφέρθηκε το πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά η ενασχόληση με το σκάκι. Ευχαρίστησε τους γονείς και τα παιδιά για την ευρεία συμμετοχή και τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι η ανάπτυξη του αθλήματος και διάδοσή του κύρια στα μικρά παιδιά. Ενώ ανέφερε τις σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις που ο όμιλος στοχευμένα συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου μέσω του ΔΟΠΑΡ, καθιστώντας τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗ» αυτή τη στιγμή πρωτοπόρο τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σάββας Καμπουρόπουλος που επίσης απένειμε αναμνηστικά, μετάλλια τόνισε με τη σειρά του τα οφέλη που το σκάκι προσφέρει  στα παιδιά. Ευχαριστώντας και εκείνος όλους όσους συμμετείχαν με όποιο τρόπο.

Τέλος Ο Έφορος εκπαιδεύσεως κ. Βασιλάκης Νικόλαος τόνισε με αφορμή την αναφορά του προέδρου ότι ο Όμιλος είναι Παγκόσμια ο πιο ενεργός όμιλος διεθνών διοργανώσεων καθώς στο ενεργητικό του από το 2008 μέχρι τώρα έχει συνδιοργανώσει 11 Παγκόσμια ή Πανευρωπαϊκά Τουρνουά.

Για την ιστορία η τελική κατάταξη μετά τον 5ο γύρο είναι ανά επίπεδο:

Step 1

Step 2

 Step 3

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.